info@haaglandenjuristen.nl 070 3596206

Vordering betaald, relatie behouden.

Je wilt dat je vordering betaald wordt, maar behoudt het liefst ook de relatie.

Het is nooit leuk als een debiteur je factuur niet betaalt. Je belt zelf, maar betaling blijft uit. Je krijgt misschien wel een reden, maar je hebt het gevoel dat het niet goed zit. Je weet zeker dat je in je recht staat, maar het lukt niet. Dit is het moment waarop zakelijk overgaat in emotie. Je ‘gooit’ de vordering naar een ‘groot’ incassobureau. “Die zullen het wel weten.” Het gevolg is maar al te vaak het einde van een relatie.

Hier zit hét grote voordeel van ons als huisjurist. Wij hanteren geen algemene aanpak. Geen vast proces. En we kennen je business. De ene debiteur is nu eenmaal de andere niet. Wij bepalen samen met jou de aanpak. Uitgangspunten zijn dat de vordering wordt geïncasseerd en dat de debiteur de kosten voldoet. Maar ook dat de relatie met je klant behouden blijft. Tenminste, als jij dat ook wil.

Toch naar de rechter?

Het liefst incasseren we een vordering zonder dat er een rechter aan te pas komt. Dat maakt een nieuwe start met je klant een stuk eenvoudiger. Maar soms lukt dat niet. Dan resteert de gang naar die rechter. Toch nemen we deze niet zomaar.

Samen bespreken we de mogelijkheden en de kansen op succes. Is een proces juridisch haalbaar of verstandig? Hoe zit het met de solvabiliteit van de debiteur? Wat zijn de kosten tegenover de mogelijke opbrengsten? Kunnen we beslagleggen? Of zelfs het faillissement van de debiteur aanvragen? Wíllen we dat?

Nemen we die stap naar de rechter en is er een vonnis, dan begeleiden we de tenuitvoerlegging ervan ook netjes voor je.

Bespreek jouw situatie en vragen eens met ons. Maak kennis en ervaar de toegevoegde waarde van een jurist waar jij geen klantnummer bent.

Leg je vordering eens aan ons voor

Ook interesse in onze andere diensten? Klik hieronder op je keuze.

Meer weten over Haaglanden juristen?

Heb je op dit moment behoefte aan helder advies? Wil je vrijblijvend kennis met ons maken om te ervaren of er een ‘klik’ is?

Bel ons: 070 3596206
Mail ons: info@haaglandenjuristen.nl
Of gebruik het contactformulier